Workshops en events

E-seminarie – Coöperaties en groei: eerst de mensen en dan pas de economie laten groeien …

Vanaf dit najaar bieden we een reeks e-seminaries aan onder de noemer 'Febecoops coöperatieve boterhammen uit het vuistje', een reeks van vier licht verteerbare maar voedzame e-seminaries voor coöperaties. Dit seminarie is het laatste in de reeks. Omdat we weten dat jouw werkuren doorgaans al meer dan goed gevuld zijn, bieden we je deze tijdens jouw middagpauze aan. Zo kan je tijd maken voor een lichte voedzame coöperatieve boterham uit het vuistje: jij bouwt een rustmoment in en Febecoop zorgt ervoor dat deze leerrijk opgevuld wordt.

Of een coöperatie de belangen van haar vennoten en de samenleving het best kan dienen door kleinschalig te blijven of door te groeien, zal altijd wel een onderwerp van debat blijven. En dus afhangen van de beleidskeuzes van elke coöperatie op zich. Maar even vaak is groei geen bewuste keuze en overkomt het de coöperatie “en stoemelings”.

Voel je het potentieel en heb je de ambitie om jouw coöperatie verder door te laten groeien? Of heeft de groei jouw coöperatie overvallen en wil je de (wild)groei in goede banen leiden? Dan zal dit e-seminarie je de eerste richting aanwijzen.

Wat mag je verwachten?

  • Een duidelijker zicht op het fenomeen “groei”
  • Hoe een groeiproces strategisch in coöperatief perspectief aanpakken?
  • Het verband tussen de groei van jouw coöperatie en jouw persoonlijke groei
  • Hoe betrek je jouw vennoten bij het groeiproces?
  • Hoe groei financieren?

Praktisch

Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor die ene sessie waarin jij meer in het bijzonder geïnteresseerd bent. Je kan je inschrijven tot 4 dagen voor de sessie doorgaat. Twee dagen vooraf sturen we je een Zoomlink door.  Deelname is gratis maar we verwachten wel dat wie ingeschreven is, de sessie volgt.  Klik op de knop ‘Aanmelden’ en schrijf je hier in.

(*) Foto door The matter of Food

Inschrijven voor het E-seminarie - Coöperaties en groei: eerst de mensen en dan pas de economie laten groeien …

Inscription formation / évènement
Checkboxes
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.