Workshops en events

E-seminarie – Jouw aansprakelijkheid als bestuurder: hoe hou je jouw persoonlijk vermogen buiten schot? 

Foto door The matter of Food

Vanaf dit najaar bieden we een reeks e-seminaries aan onder de noemer 'Febecoops coöperatieve boterhammen uit het vuistje', een reeks van vier licht verteerbare maar voedzame e-seminaries voor coöperaties. Dit seminarie is het eerste in de reeks. Omdat we weten dat jouw werkuren doorgaans al meer dan goed gevuld zijn, bieden we je deze tijdens jouw middagpauze aan. Zo kan je tijd maken voor een lichte voedzame coöperatieve boterham uit het vuistje: jij bouwt een rustmoment in en Febecoop zorgt ervoor dat deze leerrijk opgevuld wordt.

Jouw aansprakelijkheid als bestuurder

Het is een vraag die iedereen die een mandaat in een bestuursorgaan van een coöperatie opneemt op de lippen brandt: hoe groot is de kans dat je ooit persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt nadat je een fout gemaakt hebt? Niet ten onrechte!  Bestuurder zijn van een vennootschap gaat gepaard met belangrijke verantwoordelijkheden. Een bestuurder voert immers handelingen uit die de vennootschap verbinden. Een fout of nalatigheid tijdens de uitoefening van de bestuurdersfunctie kan zware gevolgen hebben, niet enkel voor de vennootschap maar ook voor de bestuurder zelf, die in bepaalde gevallen inderdaad persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk gesteld kan worden om de opgelopen schade met zijn persoonlijk vermogen te vergoeden.

Wat mag je verwachten?

  • Een overzicht van de belangrijkste aansprakelijkheidsgronden
  • Een heldere samenvatting van de relevante bepalingen in het Wetboek van vennootschappen en verenigingen en het Wetboek van economisch recht
  • Tips om bestuurdersaansprakelijkheid te vermijden
  • Enkele praktijkvoorbeelden

Praktisch

Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor die ene sessie waarin jij meer in het bijzonder geïnteresseerd bent. Je kan je inschrijven tot 4 dagen voor de sessie doorgaat. Twee dagen vooraf sturen we je een Zoomlink door.  Deelname is gratis maar we verwachten wel dat wie ingeschreven is, de sessie volgt.  Klik op de knop ‘Aanmelden’ en schrijf je hier in.

(*) Foto door Pille R. Priske

Inschrijven voor het E-seminarie - Jouw aansprakelijkheid als bestuurder: hoe hou je jouw persoonlijk vermogen buiten schot? 

Inscription formation / évènement
Checkboxes
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.