example

Over ons

Wie zijn wij?

Illustration hero section Qui somme nous

Febecoop Vlaanderen-Brussel is een coöperatief advies- en kenniscentrum. Onze kennis van coöperatief en sociaal ondernemen vertalen we in publicaties, workshops en in eerstelijns- en tweedelijnsadvies op maat van ondernemers en starters. Omgekeerd hebben we dankzij onze adviesverlening en bestuursmandaten in verschillende coöperaties een scherp zicht op wat er leeft bij coöperatieve en sociale ondernemers, en welke thema’s we het best onderzoeken en ontwikkelen.

Missie

Onze bestaansreden is het coöperatieve model promoten en ontwikkelen. Dat doen we door het coöperatieve model bekend te maken in de samenleving en bij beleidsmakers. Door sociale en coöperatieve ondernemers en starters te begeleiden en te adviseren. En door coöperatieve thema’s te onderzoeken en te ontwikkelen.

Visie

Wij willen de referentie zijn voor iedereen die coöperatief en sociaal ondernemen een warm hart toedraagt in Vlaanderen en Brussel: onze leden, andere organisaties uit de sociale en coöperatieve economie, initiatiefnemers van sociale-economieprojecten, de economische, politieke en institutionele actoren in brede zin én voor het grote publiek.

Waarden

De medewerkers van Febecoop worden geïnspireerd door deze waarden:

Solidariteit:

is de basiswaarde van de coöperatie, en in bredere zin ook van de sociale en solidaire economie.

Engagement:

de leden en medewerkers van Febecoop zijn dynamische ambassadeurs die overtuigd zijn van het coöperatieve model.

Expertise

de leden en medewerkers van Febecoop ontwikkelen een grote individuele en collectieve deskundigheid, zowel rond het coöperatieve model als rond de sociaal-economische en institutionele omgeving waarin ze actief zijn.

Onze medewerkers

Ons team bestaat uit mensen die hun kennis over coöperatief en sociaal ondernemen dagelijks verdiepen en die je graag begeleiden bij je plannen.

Ontdek ons team

example

Samen gaan we verder

Heb je specifieke vragen of noden? Wij zijn er voor jou.

Contacteer ons