Nieuws

Nieuwe vennootschapswetgeving: workshop voor starters en bestaande coöperaties – op 26 oktober te Leuven

Heb je  plannen om een coöperatie op te starten of de statuten van jouw bestaande coöperatie te wijzigen? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw statuten beantwoorden aan de vereisten van  het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen. Maar ook en vooral dat de verschillende bepalingen omtrent rechten en plichten van de vennoten en de vennootschap in jouw statuten afgestemd zijn op jouw specifiek ondernemingsproject. Daarom organiseert Febecoop een gratis infosessie. Mis deze niet!

De eerste cruciale vraag voor zowel startende als bestaande coöperaties is een existentiële: is de coöperatieve vennootschap (CV) (nog) wel het geschikte statuut en kies je niet beter voor een besloten vennootschap (BV)? Specifiek voor coöperaties staat er voortaan een definitie met een dwingend karakter in het wetboek. Ook werden de ICA-principes die de specifieke coöperatieve waarden definiëren, in de wet verankerd.

Daarnaast biedt de nieuwe vennootschapswet  je via een aantal bepalingen van aanvullend recht op een aantal essentiële punten meer vrijheid om jouw statuten op maat van jouw ondernemingsproject op te stellen.  Anderzijds  zijn er nogal wat bepalingen van dwingend recht die je een resem bijkomende verplichtingen opleggen en waar je je dus strikt moet aan houden.

Tijdens de gratis infosessie beantwoorden we onder meer deze vragen:

Deze infosessies is bestemd voor startende en bestaande coöperaties maar staat ook open voor andere geïnteresseerden.

Praktisch

Inschrijven
Deelname is gratis, inschrijven verplicht. Schrijf je vóór 19 oktober in bij Karine De Baets (k.debaets@febecoop.be) met vermelding van je naam, functie en organisatie of werktitel van je idee.

Meer info?
Peter Bosmans – p.bosmans@febecoop.be – 02.500 53 08.

Meer nieuws

Al het nieuws

Meer nieuws

Al het nieuws
example

Samen gaan we verder

Heb je specifieke vragen of noden? Wij zijn er voor jou.

Contacteer ons