Nieuws

Wat haalde starter Laurence uit haar begeleidingstraject?

Laurence Claerhout van Linked.Farm was een van de eerste starters die gebruik maakte van het begeleidingstraject van de Vlaamse overheid om haar businessplan te finetunen. Wat heeft ze aan het traject gehad?

 

Laurence nam deel aan een van de reeksen van collectieve sessies, afgewisseld met een-op-een-sessies met een vaste begeleider.  “Die verschillende stappen lieten ons toe om telkens meer concreet te gaan en onze missie en visie te verfijnen. We hebben gewerkt met persona’s die klantentypes voorstelden, en uiteindelijk is er een commerciële strategie uit de bus gekomen,” vertelt Laurence.

“Je eigen ideeën hebben is goed, maar ze uitgesproken hebben is beter”

Het voordeel daarvan? “Meer consensus tussen de coöperanten! Want je eigen ideeën hebben is goed, maar ze uitgesproken hebben is beter.” Linked.Farm is een webplatform waarmee boeren en korteketenactoren online aan de slag kunnen gaan. De coöperanten over wie Laurence het heeft, zijn de producenten en boeren die hun waren aanbieden.

Door het traject te doorlopen, heeft Laurence ook de communicatie van Linked.Farm op punt kunnen stellen. “We zijn dieper ingegaan op branding en waar merknamen voor staan. Vooral de verschillende perspectieven van de deelnemers in de collectieve sessies waren heel verrijkend,” vindt Laurence. Ook het netwerkaspect was een meerwaarde, want de boeren in haar groep maakten haar duidelijk waar zij mee worstelen en wat er leeft. Belangrijk, want Laurence helpt ook bij het opstarten van gelijkaardige korteketenprojecten zoals het Gentse VANIER.

Na elke sessie krijgen de deelnemers vragen mee naar huis. “Die verplichten je om er tijd aan te besteden en afstand te nemen. Dat is een goede zaak, want als startende ondernemer kan je al gauw overrompeld worden door dagelijkse beslommeringen,” aldus Laurence. Haar conclusie: “Hoe eerder je businessplan op punt staat, hoe beter.”

Het allerlaatste traject start op 7 mei 2019. De begeleiding is in handen van Febecoop, Twinsight en Deloitte.

Meer nieuws

Al het nieuws

Meer nieuws

Al het nieuws
example

Samen gaan we verder

Heb je specifieke vragen of noden? Wij zijn er voor jou.

Contacteer ons