example

Getuigenissen

REScoop.eu: Europa als hefboom voor Vlaamse energiegemeenschappen

REScoop.eu: Europa als hefboom voor Vlaamse energiegemeenschappen

Coöperaties doen aan een andere vorm van economie. Maar ze slagen er meestal niet om de economie te veranderen. Dat het evenwel geen utopie is om sectorale spelregels op coöperatieve leest te smeden en de economie dus wel grondig bij te sturen, bewees REScoop.eu.

Meer lezen

“Natuurlijk bouwen” is in opmars! aldus Hilde Van Wildemeersch van Woonder cv

Foto architect Dries Van de Poel en Woonder cv

Meer lezen

Reclamebureau Liswood en Tache kiest voor een werkerscoöperatie

Koen Van Lishout en Luc Vlekken kozen bij de oprichting van het reclamebureau Liswood en Tache voor de coöperatieve vennootschapsvorm, een werkerscoöperatie dus. Wat hun motivatie was en wat de voordelen van een werkerscoöperatie zijn, lees je hier.

Meer lezen

37 graden cv en De Wroeter, warme bruggenbouwers tussen sociale werkplekken en onze samenleving

Recent tekenden De Wroeter als maatwerkbedrijf en 37 graden als coöperatieve vennootschap een samenwerkingsovereenkomst. Deze was het resultaat van een traject via ESF en onder externe begeleiding van Deloitte en Febecoop. Beide organisaties ontwikkelden een nieuwe samenwerking op basis van het co-creatief ondernemingsmodel voor de organisatie van events en formaliseerden deze in een juridische overeenkomst. Zo versterken beide ondernemingen in de sociale en de reguliere economie elkaar.

Meer lezen

Peerby België: 1 miljoen spullen, dat moet je verdienen!

Peerby België is een jong bedrijf dat, net zoals de meeste digitale platformen, ondertussen toch een hele evolutie heeft doorgemaakt.

Meer lezen

Innovatie in het Belgisch voetbal: voetbalclub K. Lyra-Lierse kiest voor een coöperatieve vennootschapsvorm

Voetbalclub K. Lyra-Lierse, club uit de tweede amateurafdeling, zal binnenkort de structuur van haar club omvormen naar een erkende coöperatieve vennootschap – sociale onderneming of kortweg ‘erkende CVSO’. Hiermee is deze club uniek en de eerste in België die op nationaal niveau de vorm van een coöperatieve vennootschap aanneemt. Deze primeur is de reden om deze club te polsen over de motivatie om deze weg in te slaan.

Meer lezen

Wendbaarheid als strategie in een steeds snellere wereld

Interview met Filip Vanlommel, directeur van De Winning. “Je moet het proces boetseren op maat van je eigen organisatie.”

Meer lezen

“Hoe meer visies, hoe beter je strategie”

Grote interne verschuivingen brachten De Noordboom CV ertoe naar een nieuwe, gedragen strategie te zoeken.

Meer lezen

example